Dinar u minimalnom padu

Izvor: S media, 30.Maj.2011, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinar u minimalnom padu

Dinar nastavlja dvodnevni minimalni pad vrednosti prema evru i to za šest para ili 0,06 odsto, tako da zvanični srednji kurs iznositi 96,9802 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

NBS je najavila da će za ukupno 20 dana, koje ističu u prvoj nedelji juna, kupiti do 40 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu da spreči prevelike oscilacije kursa, što svakodnevno i čini, ali ne objavljuje podatke o dnevnoj kupovini.

Dinar >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << će jačati, cene neće padati

Liam Nison igra lik po uzoru na Slobodana Miloševića

Prema oceni domaćih analitičara, jačanje dinara u proteklih mesec dana posledica je toga što strani investitori prodaju evre i ulažu u hartije od vrednosti države Srbije, na koje dobijaju visoke kamate.

U 2011. godini, najniža vrednost nacionalne valute bila je 6. januara i iznosila je 106,4947 dinara za jedan evro, a najjači 23. maja, kada je srednja vrednost bila 96,7007 dinara za jedan evro.

Od uvođenja evra u opticaj, 1. januara 2002. godine, najniža vrednost srpske valute bila je 4. novembra 2010. godine, kada je zvanični srednji kurs iznosio 107,5216 dinara za jedan evro.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Kurs evra,   Kurs dinara

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.