Dinar sutra na najnižoj vrednosti

Izvor: Studio B, 31.Okt.2010, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinar sutra na najnižoj vrednosti

Dinar će sutra imati najnižu vrednost od uvođenja evropske valute, jer će oslabiti prema evru 0,03 odsto, tako da će srednji zvanični kurs iznositi 107,4581 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Prema zvaničnom kursu NBS, evro će vredeti četiri pare više nego u petak kada je srednji kurs bio 107,4270 dinara za evro.

Centralna banka je u petak prodala 60 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomernu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << oscilaciju kursa. Od početka godine NBS je ukupno prodala dve milijarde i 194,7 miliona evra, a kupila 10 miliona evra.

Dinar je ove godine bio najjači 4. januara, kada je zvanični srednji kurs iznosio 95,9679 dinara za evro. Devizni kurs se formira na međubankarskom deviznom tržištu i primenjuje se od 8.00 narednog radnog dana.
Pogledaj vesti o: Kurs evra

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.