U 2013. godini najniža inflacija u poslednjih 50 godina

Izvor: Vesti-online.com, 26.Okt.2014, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U 2013. godini najniža inflacija u poslednjih 50 godina"

Tokom 2013. godine, u Srbiji je bila najniža inflacija u poslednjih 50 godina, kurs je bio stabilan, a devizne rezerve uvećane su za 180 miliona evra, saopšteno je iz Narodne banke Srbije.

Dužnost NBS-a je da ostvari monetarnu stabilnost zemlje

 

"Smatramo da je nasa duznost da ostvarimo nasu zakonsku obavezu, odnosno obezbedimo monetarnu i finansijsku stabilnost u zemlji, sto je u 2013. godini uspesno i ostvareno", naveli su iz NBS.

  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Kako su objasnili, finansijski rezultat ni na koji način ne predstavlja opterećenje za poreske obveznike u Srbiji, te dosadašnji rezultati opravdavaju troškove.

 

Iz Narodne banke Srbije su podsetili da do avgusta 2012. godine ta banka nije Vladi Srbije "uplatila ni jedan dinar kamate na budžetska sredstva, iako je bila u obavezi da to radi mesečno".

 

"Podsećamo i da je rast cena iznosio više od 12 odsto, a kurs uz enormno trošenje deviznih rezervi oscilirao tako da ni privreda ni stanovništvo nisu mogli predvideti koliko će im biti prihodi, odnosno rashodi sledećeg meseca", kazali su.

 

Oni su istakli i da su netačne tvrdnje da je jedini put kada je NBS ostvarila gubitak bila 2013. godina, jer rezultati od 2006. godine do sada pokazuju da je gubitak ostvaren i 2006. i 2007. godine.
Pogledaj vesti o: Kurs dinara,   Kurs evra

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBS: I Švajcarska banka beleži gubitke

Izvor: Mondo, 26.Okt.2014

Tokom 2013. godine, u Srbiji je bila najniža inflacija u poslednjih 50 godina, a kurs je bio stabilan, saopšteno iz Narodne banke Srbije...Foto: MONDO, Petar Stojanović..Kako je navedeno tokom prošle godine devizne rezerve uvećane su za 180 miliona evra..."Smatramo da je naša dužnost da ostvarimo...

Nastavak na Mondo...

NBS: U 2013. kurs stabilan, inflacija najniža

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2014

Bilans poslovanja Narodne banke Srbije (NBS) u prošloj godini je povećanje deviznih rezervi za 180 miliona evra, kupljena je jedna tona zlata, kurs je stabilan, a inflacija najniža u poslednjih 50 godina, saopštila je Informativna služba centralne banke...U saopštenju se navodi da je, u uslovima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

JORGOVANKA O GUBITKU OD 44,3 MILIJARDE: Branili smo kurs dinara i pokrivali rupe u budžetu

Izvor: Kurir, 27.Okt.2014, 08:06

Finansijski rezultat ni na koji način nije opterećenje za poreske obveznike u Srbiji, poručili iz centralne banke..BEOGRAD - Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković poručila je juče, u saopštenju NBS, da je gubitak ove centralne finansijske institucije u Srbiji od 44,3 milijarde dinara...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.