Izvor: S media, 16.Okt.2012, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tabaković samouvereno: NBS neće dozvoliti velika pomeranja kursa (VIDEO)

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković je izjavila da NBS neće dozvoliti velika pomeranja deviznog kursa.

"Na stabilnost dinara uticala je restriktivna monetarna politika, povećana ponuda deviza zbog odobravanja devizno indeksiranih subvenicionisanih kredita i doziranje likvidnosti", rekla je Tabaković na predstavljanju Bele knjige Saveta stranih investitora o uslovima poslovanja u Srbiji.

Centralna banka je, kako je istakla, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u avgustu poslednji put prodala devize da bi uticala na devizni kurs, a juče je kupila deviza da bi sprečila preveliko dnevno jačanje dinara, što će, verovatno, i danas uraditi i tako ojačati devizne rezerve.

Tabakovićeva je ocenila da su "nedopustivi komentari" da postoje dojave iz NBS koliki će kurs biti narednog dana i da "svi koji pokušavaju da nadju pukotinu u saradnji unutar tima NBS ili šum izmedju Vlade i NBS troše energiju uzalud".

(Beta)

FOTO: beta
Pogledaj vesti o: Kurs dinara

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBS sada mora da "koči" dinar?

Izvor: B92, 16.Okt.2012

Beograd -- Guverner Jorgovanka Tabaković kaže da NBS neće dozvoliti velika pomeranja deviznog kursa i ističe da se kupovinom deviza sada sprečava preveliko jačanje dinara...Međutim, stručnjaci kažu da je stabilnost domaće valute kratkog roka i da uskoro ponovo možemo očekivati slabljenje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.