Izvor: B92, 29.Jul.2010, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić protiv daljeg stezanja kaiša

Beograd -- Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić kaže da se zalaže za odmrzavanje plata i penzija i ocenio da je dalje "stezanje kaiša" kontraproduktivno.

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je da je fleksibilan kurs dinara pomogao ekonomiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije, koja je, zahvaljujući tome, ove godine povećala izvoz za 20 odsto.

On je u Vlasotincu precizirao da taj kurs pravi problem građanima koji imaju kredite i naveo da je rešenje u tome da se odmrznu plate kako bi ljudi imali bolji standard.

Ako se opredelimo za odmrzavanje plata, imali bi veoma kratko u budžetu veći deficit ali bi nakon toga bila povećala potrošnja, otvorila nova radna mesta i povećali poreski prihodi, zaključio je Dinkić.

Opširnije možete čitati u rubrici Biz.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.