Četvrtak, 29.07.2010.

18:09

Dinkić protiv daljeg stezanja kaiša

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić kaže da se zalaže za odmrzavanje plata i penzija i ocenio da je dalje "stezanje kaiša" kontraproduktivno.

Izvor: B92

Default images

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je da je fleksibilan kurs dinara pomogao ekonomiji Srbije, koja je, zahvaljujući tome, ove godine povećala izvoz za 20 odsto.

On je u Vlasotincu precizirao da taj kurs pravi problem građanima koji imaju kredite i naveo da je rešenje u tome da se odmrznu plate kako bi ljudi imali bolji standard.

Ako se opredelimo za odmrzavanje plata, imali bi veoma kratko u budžetu veći deficit, ali bi nakon toga bila povećana potrošnja, otvorila nova radna mesta i povećali poreski prihodi, zaključio je Dinkić.

Opširnije možete čitati u rubrici Biz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: