Izvor: Nezavisne Novine, 25.Feb.2016, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kumanovska grupa": Tužilaštvo odbacilo tvrdnje o ubistvu organizatora poslije privođenja

SKOPLJE- Makedonsko tužilaštvo danas je na suđenju "kumanovskoj grupi" demantovalo tvrdnje optuženih za terorizam koje su iznijeli na prethodnom ročištu da su organizatori napada Mirsad Ndrecaj, poznat kao komandant Nato, i Beg Rizaj likvidirani poslije privođenja u policijsku stanicu.

Tužioci Naum Panovski i Vilma Ruskoska rekli su da je u izvještaju o obdukciji tačno navedeno sa koje je razdaljine pucano i da postoje zaštićeni svjedoci, koji su direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << učestvovali u pucnjavi.

U nastavku suđenja protiv dvadesetdevetorice optuženih za terorizam u Kumanovu početkom maja prošle godine, kada je ubijeno osam policajaca, a 42 ranjena iskaze su dale supruga i kći optuženog Fadilja Fejzulahija.

One su svjedočile da ih policija maltretirala od ranih jutarnjih časova kada je ušla u njihovu kuću koja se nalazi u blizini Divljeg naselja, gdje su se 9. i 10. maja sukobile "kumanovska grupa" i makedonska policija.

Prema njihovim tvrdnjama, niko iz porodice nije pucao u policiju koja je došla po Fadilja, koji nije bio kući.

Na današnjem ročištu svjedočile su još tri žene, mještanke kumanovskog naselja.

Optuženi su se danas, kao i na prethodnim ročištima, branili da su žrtve političkih igara i da nisu teroristi.

Današnje ročište novinari su pratili posredstvom televizijskog prenosa u sudskoj biblioteci.

Suđenje će biti nastavljeno 2. marta saslušanjem novih svjedoka, među kojima, policajaca koji su učestvovali u akciji.

Suđenje "kumanovskoj grupi" počelo je 9. februara pred Osnovnim sudom u Skoplju.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.