Svetski dan knjige i autorskih prava u biblioteci Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

Izvor: Beta, 23.Apr.2021, 14:28

Svetski dan knjige i autorskih prava u biblioteci Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

Biblioteka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu priredila je danas prigodne prezentacije i elektronsku izložbu povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava, saopšteno je sa tog fakulteta.Reč je o prezentacijama "Život knjige" i "Pustolovine autorskog dela", kao i elektronskoj izložbi "Kami u doba pandemije".Svetski dan knjige i autorskih prava obeležava se 23. aprila širom sveta, pod pokroviteljstvom UNESCO.Taj datum je simboličan dan za svetsku književnost: na taj dan, 1616. godine, umrla su tri velikana svetske književnosti: Vilijem Šekspir, Migel de Servantes i Inka Garsilaso de la Vega.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li stvarno čitamo ili je značaj knjige ritualan?

Izvor: Danas, 23.Apr.2021

Iako kalendarska problematika ne podržava poklapanje datuma odlaska sa ovog sveta dvojice književnih gorostasa svetskog ranga Migela de Servantesa i Vilijama Šekspira - obojica su preminuli pre 405 godina 23. aprila 1616, na dan na koji se Šekspir i rodio nešto više od pola veka pre toga, cela...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.