Štrajk paralisao Holivud: Poznat novi datum dodele prestižne Emi nagrade

Izvor: B92, 11.Avg.2023, 10:03

Štrajk paralisao Holivud: Poznat novi datum dodele prestižne Emi nagrade

Štrajk u Holivudu je uticao na brojne bitne događaje koje čekamo tokom cele godine.

Dodela nagarde Emi, koja ima potpuno isto značenje kao dodela Oskara za film, biće odložena ove godine zbog štrajka u Holivudu.

Svečanost dodele Emija, najuglednije američke televizijske nagrade, odložena je za gotovo četiri meseca, saopštili su u četvrtak organizatori dok štrajk glumaca i scenarista parališe Holivud.

Dodela nagrade Emi, koja je isto što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Oskar za film, trebalo je da se održi 18. septembra i odložena je za sredinu januara 2024., saopštili su mreža Fox i Televizijska akademija u zajedničkom saopštenju.

"Radujemo se što možemo da vas obavestimo da će se 75. dodela nagrade Emi prenositi u ponedeljak 15. januara 2024.", rekao je zastupnik američke televizijske mreže koja će prenositi svečanost.

Ovo je najvažniji radiotelevizijski događaj od početka štrajka glumaca i scenarista kakav u Holivudu nije viđen od 1960. godine.

Poslednji put je dodela Emija bila odložena 2001. nakon napada 11. septembra.

Nakon više od sto dana štrajka, predstavnici scenarista i filmskih studija još se nisu dogovorili o boljim honorarima i o naknadama za sadržaj proizveden za streaming servise za ove prve, ni o propisivanju primene veštačke inteligencije u industriji. Glumci su se u julu priključili štrajku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.