Izvor: Blic, 03.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šaljiva i poučna poezija za decu

Šaljiva i poučna poezija za decu

Pored koncerata koje redovno organizuju Beogradska filharmonija i Branko Milićević Kockica, kvalitetan program za najmlađe kreira i kompozitor Zoran Petrović, osnivač, dirigent i animator 'Malog orkestra'. Reč je o samostalnom kamernom orkestru mladih, koji su, prošlog vikenda, zabavljali decu i odrasle u Umetničkom paviljonu 'Cvijeta Zuzorić', svirajući Petrovićeve kompozicije prema tekstovima Duška Radovića, Ljubivoja Ršumovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Miodraga Stanisavljevića... nudeći im dobar zvuk, šaljivu i poučnu poeziju, dijalog, pokret, druženje sa alama, dvorskim ludama i kaubojima... 'Igrajte se značkama, ordenjem na grudima, a ne živim ljudima' - pevaju, između ostalog ovi 'slavuji'.

- 'Mali orkestar' je oformljen prošle jeseni, ubrzo smo snimili demo, a zatim je usledila saradnja sa Muzičkom omladinom i Dečjim savezom za koje smo radili koncerte - kaže za 'Blic' Petrović. Pošto su svi članovi 'Malog orkestra' đaci MŠ 'Vučković', gde i njihov predvodnik predaje, u njoj su održali prvi koncert. - Uglavnom su maturanti i, sva sreća, talentovani, a i komunikativni sa publikom, na svog dirigenta. Ubeđen sam da će im ovo iskustvo mnogo značiti kao budućim scenskim umetnicima - navodi Petrović, inače osnivač i Muzičkog društva 'Branković'. Brojni su, akustični, muzički potkovani i raspoloženi, što je prilika za neposredno uvođenje dece u predvorje orkestarske i ozbiljne muzike. Za njih vlada interesovanje beogradskih zabavišta i vršačkog pozorišta, upravo snimaju CD za PGP. Lj. Jelisavac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.