Preminuo kapetan Lasard iz Policijske akademije

Izvor: B92, 17.Feb.2016, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo kapetan Lasard iz "Policijske akademije"

Glumac Džordž Gejns, verovatno najpoznatiji po ulozi kapetana Lasarda iz kultne komedije "Policijska akademija", preminuo je u 98. godini, saopštila je njegova ćerka.

Džordž Gejns je rođen u Helsinkiju 1917. godine, a odrastao je u Francuskoj, Engleskoj i Švajcarskoj. U Ameriku se preselio četrdesetih godina prošlog veka.

Prve glumačke korake je napravio na Brodveju, gde je glumio u nekoliko mjuzikla. Prvi film „PT 109“ je snimio 1963, a glumačku karijeru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je nastavio mahom na televiziji.

Ostaće upamćen po kultnom liku kapetana Erika Lasarda iz serijala „Policijska amademija“ koji je punio bioskope osamdesetih godina prošlog veka.Takođe, pamtiće se i po ulozi u sitkomu "Punky Brewster" koji se emitovao na NBC televiziji 1987. i 1988. godine.

Umro je u mestu Nort Bend, u američkog državi Vašington.

Imao je 98 godina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.