Održana revija srpskog filma u Helsinkiju

Izvor: Blic, 27.Okt.2014, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana revija srpskog filma u Helsinkiju

U organizaciji Društva srpsko-finskog prijateljstva, Ambasade Srbije u Helsinkiju i Filmskog centra Srbije, od 24. do 26. oktobra, u Finskoj je održana revija srpskog filma.

Prikazana su tri igrana filma: "Odumiranje" Miloša Pušića, "Mamaroš" Momčila Mrdakovića i "Falsifikator" Gorana Markovića, i dva dokumentarna ostvarenja: "Bili smo prvaci sveta" Ivice Vidanovića i "Anplagd" Mladena Kovačevića.

Gosti festivala su bili reditelji Miloš Pušić i glumica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mira Banjac.

Intervju sa Pušićem objavila je finska državna TV i radio stanica YLE, a najtiražniji dnevni list Helsingin Sanomat preneo je vest o održavanju festivala, što je doprinelo još većem odzivu finske publike, navodi u saopštenju Ambasada Srbije u Helsinkiju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.