Narodno pozorište poklanja: Gledajte operu Koštana onlajn VIDEO

Izvor: B92, 08.Apr.2020, 21:00

Narodno pozorište poklanja: Gledajte operu "Koštana" onlajn VIDEO

Opera Petra Konjovića "Koštana" prema istoimenoj dramskoj priči Borisava Stankovića

Remek delo Petra Konjovića, opera "Koštana", doživela je veliki povratak na Veliku scenu Narodnog pozorišta posle punih šest decenija, u režiji Juga Radivojevića. Pozorišni reditelj poreklom iz Vranja više puta se ogledao u postavkama dela Bore Stankovića, pa i "Koštane", ali ovo mu je prva operska predstava u karijeri.

''Ako mi ne izvodimo svog Konjovića, ko će? - zapitao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prvak Opere Miodrag D. Jovanović, bariton, te dodao: ''Naša muzika, prekomponovani ritmovi juga Srbije su vrlo atraktivni i za "uho" stranaca, trebalo bi tu muziku predstaviti svetu. Nadam se da će ova velika ekipa sa mnogo mladih umetnika pokazati da zlatni vek opere može da se ponovi i u dvadeset prvom veku'' pišu Večernje novosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.