Najpoznatiji sajt na svetu napravio listu najbizarnijih kuća, a među njima je jedna iz Srbije

Izvor: B92, 22.Maj.2016, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najpoznatiji sajt na svetu napravio listu najbizarnijih kuća, a među njima je jedna iz Srbije

Jedan od najpopularnijih sajtova na svetu "Dejli mejl", sastavio je spisak najbizarnijih kuća na svetu, a urednike britanskog tabloida je posebno impresionirala ribarska kućica u Bajinoj Bašti, koja je izgrađena na samoj reci Drini.

"Tokom 45 godina njenog postojanja, ova mala kuća je preživela sve pokušaje prirode da je obori. Uprkos tome što balansira na kamenu u sred reke, ova kuća je preživela poplave i jake vetrove koji je redovno zadese. Nalazi se blizu grada Bajina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bašta i postala je prava atrakcija za sve turiste" piše u opisu fotografije koja je objavljena na ovom sajtu.

Autori istog su dodali i da je sama ideja za pravljenje iste nastala 1968. godine, kada su mladi plivači koji su dolazili na reku, želeli da naprave neko mesto za odmor.

"Prvobitno su odmarali na kamenu, da bi kroz nekoliko meseci doneli tu i prve daske da bi ležali na njima. Kasnije su odlučili da naprave kućicu sa jednom sobom, a opremu su prevozili čamcima, dok su veće daske jednostavno puštali nizvodno, te ih hvatali kada bi došle do kućice".

Ono što Britanci ne znaju je i to, da je kućicu zapravo napravio Milija Mandić Gljiva, koji ju je čak šest puta obnavljao nakon što ju je reka rušila.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izabrane su najbizarnije kuće na svetu, a među njima i jedna iz SRBIJE! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 22.Maj.2016

Na listi najbizarnijih kuća britanskog sajta "Dejli mejl" našla se i jedna srpska na reci Drini. Urednike britanskog tabloida je impresionirala ribarska kućica u Bajnoj bašti koja balansira na kamenu usred reke...- Tokom 45 godina njenog postojanja, ova mala kućica je preživela sve pokušaje...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.