Izložba povodom pola veka Nemačke nacionalne laboratorije u SANU

Izvor: Glas javnosti, Beta, 06.Sep.2010, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba povodom pola veka Nemačke nacionalne laboratorije u SANU

BEOGRAD - Izložba posvećena 50. godišnjici Nemačke nacionalne laboratorije DESY biće otvorena od 7. do 27. septembra u Galeriji nauke i tehnike SANU (Srpska akademija nauka i umetnosti) u Beogradu.

Na izložbi će na 25 postera biti predstavljena istraživanja i naučna saradnja te laboratorije i Instituta za nuklearne nauke Vinča, koji je strateški partner te ustanove, saopšteno je iz Galerije nauke i tehnike SANU.

Nemačka nacionalna laboratorija (Deutsches Elektronen-Synchrotron) jedna je od vodećih svetskih laboratorija u oblasti istraživanja s akceleratorima (uređajima za ubrzavanje čestica) visokih energija.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Izložba plakata Opere Narodnog pozorišta

Izvor: NaDlanu.com, 06.Sep.2010

BEOGRAD, 6. septembra 2010. (Beta) - Izložba posvećena 90. godišnjici Opere Narodnog pozorišta iz Beograda biće otvorena 9. septembra u beogradskom Muzeju primenjene umetnosti (MPU). Izložba se sastoji od plakata, programa i banera operskih premijera koje je od 2005. do 2010. godine realizovala...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.