Hladno pivo napunilo Halu sportova

Izvor: B92, 23.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hladno pivo napunilo Halu sportova

Hrvatski rok bend "Hladno pivo" 22. novembra održao je do sada svoj najveći koncert u Srbiji, koji je posle dva časa žestoke svirke završen sa dva bisa pred oko 5.000 euforičnih posetilaca u do kraja ispunjenoj Hali sportova u Beogradu.

"Prekrasno se osjećam večeras! Hvala vam za ovu noć", opisao je atmosferu koncerta pevač Mile Kekin u obraćanju beogradskoj publici koja je zdušno bodrila Zagrepčane, od početnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << instrumentala "Couvert" do dva sata kasnije poslednje odsvirane pesme, simbolične "Odjave programa".

U skladu sa najavama Kekina, "Hladno pivo" su u Hali sportova izveli pesme iz svih faza 20-godišnje karijere, od pank početaka u "Fur Immer Punk", "Svirajte nešto ljubavno" i "Treninga za umiranje", do rokerskih stvari sa poslednjeg albuma "Knjiga žalbe" (2007) poput "Sreće", "Carstva pasea" i "Nije sve tako sivo".

"Pitali su me ljudi kako to odjednom 'Hladno pivo' u Hali sportova? A mi smo imali prepunjen Studentski kulturni centar i gradili smo ovo godinama", osvrnuo se Kekin na odluku njegovog benda da se usudi da svira u tako velikoj dvorani u Beogradu.

Atmosfera koncerta, odnos izvođača i publike od početka do kraja su bili na izuzetno visokom nivou.

Pesme je redovno pratilo "more" ruku u vazduhu, divlji pankerski ples na parteru uz binu i od prve do poslednje odsvirane pesme neumorno horskog praćenja Kekina, od kojeg je odzvanjala dvorana.

"Ljudi, pjevate bolje od mene! Osjećam se kao tehnološki višak večeras", našalio se na trenutak Kekin.

Pevač poznat u Srbiji i po ulozi erotomana u hrvatskoj humorističkoj seriji "Bitange i princeze" svoju duhovitost pokazivao je plesom po monitorima na bini, imitiranjem bildera i stavljanjem peškira na svoju obrijanu glavu umesto perike.

Kekin je publici ispričao i kako je juče tokom vožnje jedan taksista primetio da je među članovima benda "onaj mali iz one serije 'Bitange i princeze'". "Momci su rekli: 'Da, on nam je pjevač', a taksist je onda pitao: 'A on i pjeva?", nasmejao se Kekin.

Pesmu "Bačkizagre Stuhpa" Kekin je najavio opaskom da "mafijaši jašu kroz sve gradove", dok je "Ljetni hit", uz koji su na video bimu išle slike mišićavih muskaraca, posvetio "svim homoseksualcima i krasnim muškarcima".

Bend se potrudio da beogradskoj publici odsvira "Biološki sat" uz dodatak usnog harmonikaša, dok je čelista propratio "Jedini osmijeh".

"Hladno pivo" su zvanični deo koncerta priveli kraju u žestokom ritmu uz Kekinovu odu malim ljubavima "Ranjeni i ludi", trubom obojenu poskočicu "Konobar", a zatim "Nije sve tako sivo", "Samo za taj osjećaj" i na kraju "Šamar".

Uz zaglušujući vrisak publike koja je tražila da bend ponovo izađe na pozornicu Hale sportova, "Hladno pivo" su na prvi poduži bis otprašili "Soundtrack za život", "Trening za umiranje", "Rigoletto", "Ne volim te", "Fur Immer Punk" i "Planetu".

Na drugi bis, najpre je Kekin izašao sam sa akustičnom gitarom za "Roštilj", uz objašnjenje da ostali treba da se malo odmore od žestokog koncerta.

Ostatak "Hladnog piva" ipak mu se pridružio za "Supermena", "Pitala si me" i "Odjavu programa", posle koje je Kekin pre odlaska sa bine simbolično označio kraj koncerta skinuvši majcu i bacivši je u publiku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.