Izvor: RTS, 24.Avg.2023, 19:34

Вучић: Лесковац и југ Србије заслужују величанствени стадион

Председник Србије Александар Вучић обилази новоизграђени стадион "Дубочица" у Лесковцу и истакао да су грађани Лесковца и народ на југу Србије заслужили такав стадион јер ватрено навијају за Србију. Поручио је да ће репрезентација Србије на том стадиону одиграти >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << утакмицу против Бугарске.
Председник Србије Александар Вучић допутовао је у Лесковац где обилази новоизграђени стадион Дубочица. Оценио је да део града у којем се налази стадион постаје један од најзанимљивијих делова Лесковца.
Најавио је како ће репрезентација Србије на том стадиону одиграти утакмицу квалификација за Европско првенство против Бугарске 19. новембра.
Председник је рекао како ће у року од шест месеци бити изабрани најбољи оператери за одржавање, не само стадиона у Лесковцу, већ свих стадиона у земљи.
"У року од шест месеци ћемо да изаберемо најбоље оператере, најбоље светске менаџере за управљање стадионом. Ми то не знамо да радимо. Само одржавање траве је између 15 и 20 хиљада евра на месечном нивоу. А потребно је стално организовати догађаје како би ова инвестиција била исплатива", рекао је Вучић.
Истакао је како ће у септембру и стадион у Лозници добити Уефин сертификат.
"Лесковац за шест година постао једна од најбољих локалних самоуправа" Вучић је навео и да је Лесковац је за шест година успео да постане једна од најбољих локалних самоуправа у Србији.
"Смањили су дугове, запослено је више од 10.000 људи више него пре, али још много тога мора да се уради. Данас је плата 363 евра, али мора да иде то брже", поручио је председник.
Додао је и да је Лесковац шести град по величини у Србији.
"Ако не можемо да имамо добар стадион у њему шта да понудимо људима. Лесковац мора да има стадион, наше је да не оптерећујемо локалну самоуправу додатним трошковима. За мене су подједнако важни Београд, Лесковац, Лозница", истакао је Вучић.
У болницу у Лесковцу се улаже 45 милиона евра На питање шта да раде жене у Лесковцу и околини док се не изгради болница у Лесковцу пошто мамограф не ради, Вучић је рекао да у Лесковцу није био мамограф 2005. и 2012. године, док ће сада Лесковац добити и нову болницу и мамограф.
Председник је истакао да се улаже 45 милиона евра у лесковачку болницу, да радови трају и да ће бити завршени до краја 2024. или јануара 2025. године.
"Тада ћете да имате сву комплетну опрему. Само опрема у лесковачкој болници је 11,5 милиона евра, али радимо све време да не бисмо затворили лесковачку болницу. Kажу нестаје струја, не нестаје струја, ми је плански искључујемо када радимо радове", рекао је Вучић. Додао је да је инфектологија већ обновљена у потпуности, обновљен је комплетан екстеријер и фасада као и да су сада у току унутрашњи радови.
Стадион у Лесковцу отворен након две године изградње Стадион Дубочица је почео да се гради пре две године, а званично је отворен у понедељак утакмицом Прве лиге Србије између екипа Дубочице и РФK Нови Сад.
То је један је од три новоизграђена стадиона у Србији, поред стадиона у Лозници и Зајечару, а изграђен је по високим стандардима који овај објекат сврстава у категорију "четири" по критеријумима УЕФА.
У комплексу је укупно предвиђено 198 паркинг места, а стадион може да служи за припрему репрезентације и клубова, јер ће поред терена имати и додатну салу за тренинге спортиста, утакмице млађих репрезентација, као и Б селекције.
Стадион су, осим председника Вучића, између осталих обишли и председник Републике Српске Милорад Додик, градоначелник Лесковца Горан Цветановић, министар унутрашњих послова Братислав Гашић и председник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.