Do kraja godine, Župa će imati 136 radnika manje

Izvor: Blic, 13.Dec.2011, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja godine, Župa će imati 136 radnika manje

KRUŠEVAC - U kruševačkoj hemijskoj industriji Župa u toku je završna faza sprovođenja socijalnog programa po kome će do kraja godine iz ovog preduzeća otići 136 radnika.

Kako je Tanjugu rekao Milenko Mihajlović predsednik Veća saveza samostalnog sindikata, Vlada je odobrila 151 milion dinara i sprovođenje programa je u završnoj fazi.

''Zanimljivo je da se na spisku za odlazak nalazi i zastupnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kapitala industrije Miroljub Milojević'', naveo je Mihajović.

Pored toga što u ovoj hemijskoj industriji nema proizvodnje, zaposenima nije isplaćeno 12 zarada, dodao je Mihajović pa je Sindikat inicirao sastanak sa gradonačelnikom Kruševca Draganom Jovanovićem i načelnikom okruga Dragutinom Veljkovićem.

Na sastanku je doneta odluka da se od Ministarstva ekonomije i Agencije za privatizaciju zatraži program restrukturiranja kako bi ovo preduzeće što pre pronašlo strateškog partnera.

Cilj programa restrukturiranja je da prikaže naredne korake za hemijsku industriju Župa, da li će se prodati u celini ili iz delova, kao i da se jasno vidi realno stanje u kome se ova industrija danas nalazi, kaže Mihajović.

Ovo preduzeće je već doživelo jednu neuspešnu privatizaciju. Sa beogradskom kompanijom Vektra M, kupoprodajni ugovor je raskinut još 2005. godine, a poslednjih godinu dana, HI Župa se nalazi u procesu restrukturiranja.

Povezane vesti: Iz „Župe“ odlazi 150 radnika

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pajtić otvara pogon novih tehnologija "MDD Group" u Kaću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2011, 05:16

NOVI SAD -..Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović otvoriće danas u Kaću pogon novih tehnologija, u okviru preduzeća "MDD Group", saopštio je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje...Investiciona vrednost...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.