Izvor: Blic, 05.Maj.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Automobil četvrti put udario u kuću

KRUŠEVAC - Automobil čiji je vozač izgubio kontrolu udario je u kuću Miloja Ilića, jedinu preostalu ispred Dečjeg dispanzera u Kruševcu. Ovo je četvrti put da automobili ili kamioni uleću u kuću Ilića, a nadležni ništa ne preduzimaju da se kuća ukloni i poboljša bezbednost ove porodice i saobraćaja.



- Ovo je četvrti put da mi vozilo uleće u kuću. Prvi put mi je kamion odneo krov, a drugi put je automobil došao na metar do kreveta u kojem sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << spavao. Sada je automobil „opel”, kojim je upravljao pijani mladić iz Parunovca, dolazeći iz pravca bolnice, udario u baraku koja se nalazi ispred kuće i ugurao je na ulazna vrata, pa moram da izlazim kroz prozor ili kroz šupu. Udes se dogodio oko jedan sat posle ponoći i sav sam u stresu jer sam spavao u sobi koja je do ulice - kaže Miloje Ilić (72), penzioner i vlasnik kuće.

Kuća Miloja Ilića je jedina preostala kod parkinga ispred Dečjeg dispanzera u Kosovskoj ulici. Sve ostale kuće su srušene još pre 35 godina, a njihovi vlasnici preseljeni u obližnju Celjsku ulicu. Oko ove kuće rukovodstvo Zdravstvenog centra i gradska vlast ne mogu da se dogovore ko treba da se pobrine za njeno izmeštanje.

- Više puta je rađena procena vrednosti kuće, ali niko nam nije ponudio konkretno rešenje. Pisali smo molbe i predstavke svim predsednicima opština u poslednjih 30 godina, ali svi izbegavaju da se pozabave ovim problemom. Pitam se da li je potrebno da neko pogine, pa da nadležni preduzmu neke korake. Kuća nije samo opasna zbog uletanja automobila već i za pešake, jer majke sa malom decom moraju da sa kolicima siđu na kolovoz, a automobili jure na sve strane - dodaje Milojev sin Milan.

Ilići tvrde da su imali više ponuda privatnih investitora da prodaju kuću, ali su svi odustajali kada su saznali da je urbanističkim planovima objekat predviđen za rušenje. Nisu dozvoljene ni popravke na kući koja prokišnjava i propada, ali nadležni ne preduzimaju konkretne korake da je uklone i povećaju bezbednost saobraćaja u ovom delu Kosovske ulice.

U Gradskoj upravi „Blicu” je rečeno da eventualne predloge mera o promenama u ovoj prometnoj ulici mogu da daju Komisija za bezbednost saobraćaja ili Direkcija za urbanizam i izgradnju grada u čijoj nadležnosti je planiranje i projektovanje ulica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.