Izvor: RTS, 04.Mar.2022, 16:34

Zatvorena Ginekologija u Aranđelovcu zbog bakterije kojom su se inficirale bebe

Zdravstveno stanje tri bebe, koje su prebačene iz Zdravstvenog centra Aranđelovac na lečenje u Unverzitetski klinički centar Kragujevac – stabilno.
Beba koja je primljena u teškom stanju bila je priključena na mehaničku ventilaciju. Njeno stanje je u toku jučerašnjeg dana i noći stabilizovano i danas je prevezena u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj na dalje lečenje.  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Druge dve bebe su od juče stabilno i u toku je njihovo lečenje i nega u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac.
U bolnici u Aranđelovcu još nemaju potvrdu o kakvoj je bakteriji reč, sprovode se mere  po savetima Instituta za javno zdravlje iz Kragujevca i Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".
Odeljenje Ginekologije je zatvoreno, a sve porodilje su sa bebama su puštene kući.
Za hitne porođaje obezbeđena je jedna sala za porođaje, a nove porodilje će se u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja i UKC Kragujevac porađati u kragujevačkoj Ginekološkoj klinici,  potvrdila je direktorka Zdravstvenog centra u Aranđelovcu dr Nina Jelačić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZATVORENA GINEKOLOGIJA U ARANĐELOVCU zbog bakterije kojom su se inficirale bebe

Izvor: Blic, 04.Mar.2022

Tri bebe, koje su prebačene iz Zdravstvenog centra Aranđelovac na lečenje u Unverzitetski klinički centar Kragujevac, su stabilno.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.