Pripreme za obuku sertifikovanih instruktora - spasilaca​

Izvor: Kragujevac.rs, 22.Apr.2016, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme za obuku sertifikovanih instruktora - spasilaca​

Spasilačka organizacija Velike Britanije u Kragujevcu će ovog leta sprovesti program obuke profesionalnih lica i dobrovoljavca za delovanje prilikom saobraćajnih nezgoda i požara. Tim povodom Kragujevac je danas posetio Pet Šeridon zamenik projektnog menadžera za Srbiju spasilačke organizacije Ujedinjenog Kraljevstva, kako bi se sa predstavnicima grada upoznao sa prostorom gde će obuka biti sprovedena i utvrdili detalji oko realizacije projekta.

Cilj projekta koji realizujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << u partnerstvu sa britanskom nevladinom organizacijom “Blaythswod Care“ je da profesionalno obučimo vatrogasno osoblje i od njih stvorimo sertifikovane trenere za delovanje u saobraćajnim nezgodama i požarima, što će lokalnoj samoupravi pomoći da precizno, adekvatno i profesionalno reaguje u ovakvim situacijama, rekao je Pet Šeridon.

Praktična i teorijska obuka izvodiće se u Biznis inovacionom centru od 15. do 19. avgusta ove godine i obuhvatiće treninge za reagovanje prilikom saobraćajnih nesreća, požara kao i trening medicinskog osoblja. Obuku će pohađati 36 polaznika-12 dobrovoljaca i 24 profesionalna lica.

Ovo je veoma značajan projekat za grad Kragujevac jer se radi o unapređenju čitave protivpožarne kulture. Velika je stvar što će školu pohađati naši ljudi koji će dobiti sertifikat, i kao sertifikovani instruktori dalje držati instruktažu po regionu, što mi do sada nismo imali, rekao je Dragoš Radovanović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije.

Inače, Spasilačka organizacija Velike Britanije planira da gradu Kragujevcu donira četiri kamiona i sa kompletnom vatrogasno spasilačkom opremom.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.