Pričom o neregularnosti ne sme se destabilizovati zemlja

Izvor: Politika, 11.Maj.2012, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pričom o neregularnosti ne sme se destabilizovati zemlja

KRAGUJEVAC – Predsednički kandidat liste „Izbor za bolji život” Boris Tadić poručio je danas da bi bilo veoma opasno i neodgovorno ako bi se priče o neregularnosti na nedavno održanim izborima koristile da se destabilizuje država.

Tadić je novinarima u Kragujevcu izjavio da je imperativ da nakon drugog kruga predsedničkih izbora situacija bude čista i da građani znaju da su oni koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << izabrani zapravo izabrani na potpuno neupitan način.

„To što se desilo u Zaječaru jeste lokalnog karaktera i neka se ispita i istraži i neka nadležne institucije kažu građanima šta se desilo”, naveo je Tadić.

„Niko nema pravo da optužuje bilo koga pre nego što nadležne institucije ispitaju taj jedan problem u jednom gradu”, objasnio je Tadić i dodao:

„Pričom o neregularnosti ne sme se destabilizovati zemlja”.

Prema njegovim rečima, nadležne institucije ispituju svaku neregularnost, ali su i OEBS i Republička izborna komisija i nevladine organizacije koje nadgledaju tok izbora već konstatovali manje nepravilnosti koje se mogu ispraviti uobičajenim pravnim sredstvima.

---------------------------------------------

Tadić: Moramo sačuvati metalski kompleks

KRAGUJEVAC – Kandidat za predsednika Srbije Boris Tadić obišao je danas kompaniju ''Zastava Inpro''- ogranak Grupe ''Zastava automobili'', u Kragujevcu i tom prilikom istakao da je metalski kompleks veoma bitan za razvoj Srbije.

„Ne mogu da zamislim u narednih deset godina razvoj Srbije bez razvoja metalskog kompleksa. Srbija je proizvođačka nacija i mi metalskom kompleksu posvećujemo izuzetnu pažnju”, istakao je Tadić On je podsetio da se mnoge čeličane u Evropi zatvaraju, a da je u toj situaciji država Srbija stala iza železare Smederevo jer, kako je naveo „smatramo da možemo da pronađemo strateškog partnera”.

On je ponovio da je optimista u tom pogledu i dodao da je proces pregovaranja sa strateškim partnerom u toku.

„U pregovorima smo sa velikom čeličanom koja se ne bavi proizvodnjom čelika kako je to u Smederovu i zato ima bolje uslove poslovanja. To je čeličana Danijeli. Verujem da postoje mogućnosti da od juna dođemo do najvišeg nivoa sporazuma sa tom čeličanom što bi značilo nove velike investicije u Srbiju i dodatni razvoj metalskog kompleksa”, objasnio je on.

Tadić je podvukao da je zbog toga strategija razvoja srpske industrije usko vezana za razvoj metalskog kompleksa, a da u svemu tome država, kako je naveo, ne napušta te kapacitete i potencijale i stoji iza svojih radnika.

On je kazao da redovno prati ekonomske izveštaje, pre svega sa evropskog kontinenta, koji ga na neki nači ohrabruju jer znače ne samo politiku štednje u velikim evropskim zemljama, već i politiku razvoja i investicija koja obezbeđuje radna mesta.

To je odlična vest za nas, podvukao je Tadić, ističući da će evropska tržišta odmah po oporavku apsorbovati naše proizvode i tako ćemo sačuvati radna mesta u Srbiji, a posebno u metalskom kompleksu.

Obilazeći postrojenja u „Zastavi” Tadić je rekao da je zadovoljan što vidi da je učinjen veliki posao da se očuva proizvodnja, da e unapredi produktivnost, da su nabavljene nove mašine i proces proizvodnje robotizovan, pri čemu su postignute i maksimalne uštede.

„Za svaku pohvalu je da se vodilo računa o svakom dinaru. Država iza ovakih projekata treba da stane”, ponovio je Tadić.

Tanjug

objavljeno: 11.05.2012.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Ne sme se destabilizovati država!

Izvor: Telegraf.rs, 11.Maj.2012

"Niko nema pravo da pričom o neregularnosti destabilizuje zemlju i da optužuje bilo koga pre nego što nadležne institucije ispitaju taj jedan problem", kaže predsednički kandidat DS-a

Nastavak na Telegraf.rs...

Tadić: Pričom o neregularnosti ne sme se destabilizovati zemlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2012

KRAGUJEVAC -..Predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić poručio je danas da bi bilo veoma opasno i neodgovorno ako bi se priče o neregularnosti na nedavno održanim izborima koristile da se destabilizuje država...Tadić je novinarima u Kragujevcu izjavio da je imperativ da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tadić: Opasna destabilizacija

Izvor: Mondo, 11.Maj.2012

Predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" i lider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić upozorio je danas u Kragujevcu da bi bilo veoma opasno da se priča o navodnoj neregularnosti izbora koristi za destabilizaciju zemlje.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.