Mediji: Oružje iz kragujevačke Zastave medju najkvalitetnijim na tržištu SAD (VIDEO)

Izvor: Beta, 11.Jan.2021, 12:19

Mediji: Oružje iz kragujevačke Zastave medju najkvalitetnijim na tržištu SAD (VIDEO)

Urednik američkog bloga "Classic Firearms" i narednik Marinskog korpusa u rezervi Klint Morgan pohvalio je kvalitet naoružanja "Zastava oružja" iz Kragujevca koje može leglno da se kupi na tržištu SAD i naveo da se radi o jednom od njegovih omiljenih brendova.Kako prenosi portal Balkanska bezbednosna mreža, Morgan je u prilogu objasnio da kragujevačka kompanija postoji još od 1853. godine, kada je počela da proizvodi topove i haubice, a da se on sa Zastavinim proizvodima upoznao kada je kupio M-70, odnosno jugoslovensku verziju jurišne puške sistema Kalašnjikov.Morgan je pohvalio segmente "stare škole" na toj pušci, odnosno drveni kundak, pištoljski rukohvat i obloge cevi i gasnog cilindra a takodje je pomenuo da, za razliku od standarde M-70, verzija za civilno američko tržište ima hromiranu cev, što dodatno podiže kvalitet i produžava radni vek oružja."Pohvale je dobila je snajperska puška M-91 u kalibru 7,62x54R, koja se u SAD takodje prodaje u civilnoj verziji. Vojnu verziju koristi Vojska Srbije. Morgan je pohvalio kod srpskog snajpera hromiranu cev, šinu za postavljanje optičko-elektronskih nišana, pouzdan sistem rada i municiju 7,62x54R, koja je snažnija od najrasprostranjenije municije u SAD 7,62x51 milimetar", navodi se.Američki bloger je pohvalio je pištolj EZ-9, odnosno poboljšanu verziju čuvenog CZ-999. Pištolj ima i ...
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mediji: Oružje iz kragujevačke Zastave među najkvalitetnijim na tržištu SAD

Izvor: Danas, 11.Jan.2021

Urednik američkog bloga "Classic Firearms" i narednik Marinskog korpusa u rezervi Klint Morgan pohvalio je kvalitet naoružanja "Zastava oružja" iz Kragujevca koje može leglno da se kupi na tržištu SAD i naveo da se radi o jednom od njegovih omiljenih brendova.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.