Ekološka kampanja SBB na jezeru Bubanj

Izvor: Kragujevac.rs, 13.Avg.2016, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekološka kampanja SBB na jezeru Bubanj

U okviru velike ekološke kampanje “Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, kompanija SBB i grad Kragujevac danas i u nedelju, 14. avgusta organizuju akciju čišćenja sa ciljem da ukažu građanima na odgovorno ponašanje prema životnoj sredini. Akcija je danas sprovedena na jezeru Bubanj, a pored mobilnog tima SBB -a, podržali su je i Kragujevčani.

Grad Kragujevac je uvek spreman da podrži akcije društveno odgovornih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << kompanija. Pravi primer i način za podizanje ekološke svesti o čistoj i zdravoj sredini je pokretanje ovakvih i sličnih akcija velikih kompanija koje uključuju i pozivaju građane da zajednički učestvuju u tome. Grad, angažovanjem javno komunalnog preduzeća “Čistoća“, podržao je ovu akciju - rekao je Zoran R. Prokić, član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine.

Akcija čišćenja gradova Srbije koju već drugu godinu zaredom uspešno sprovodi kompanija SBB čisteći lokacije na kojima se građani najčešće i najrađe okupljaju, pokazala je dobre rezultate i prerasla je u kampanju “Ne prljaj. Nemaš izgovor!“. U prošlogodišnjoj akciji u Kragujevcu je očišćeno naselje Aerodrom.

Akcija čišćenja lokacije Aerodrom sprovedena prošle godine na inicijativu kompanije SBB, veoma kratko je održala rezulate jer je površina vrlo brzo bila zaprljana, pa je ove godine dobila razmere kampanje kojom želimo građanima da ukažemo na neophodnost promene svesti prema okolini u kojoj žive. Zato smo pozvali građane da nam se ponovo pridruže i daju doprinos čistijem i lepšem okruženju. Samo zajedničkim naporima možemo da učinimo da okolina u kojoj rastu naša deca bude čistija. Hvala gradu Kragujevcu i javnom komunalnom preduzeću na podršci“ - rekla je Maja Milivojević, predstavnica SBB-a u Kragujevcu.

Kampanja “Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ održava se u preko dvadeset gradova Srbije a podržali su je i mnoge javne ličnosti širenjem poruke SBB kompanije.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.