Izvor: Danas, 21.Mar.2015, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolazak turskih investitora u Šumadiju

Kragujevac - Ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozay najavio je, prilikom ovonedeljne posete Kragujevcu, dolazak investitora iz njegove zemlje u Srbiju i Šumadiju i s tim u vezi konstatovao da će jučerašnje potpisivanje sporazuma između turske Halkbanke i Vlade Srbije o preuzimanju većinskog dela Čačanske banke označiti prekretnicu u razvoju privrednih odnosa Turske i Srbije. Ovo stoga što se, prema njegovim rečima, očekuje da će prisustvo turske banke na domaćem bankarskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << tržištu obezbediti povoljne kredite, namenjene, pre svega, malim i srednjim preduzećima.

- Želimo da se odnosi između naše dve zemlje, naročito u privredi, razvijaju sve brže, tim pre što imamo komplementarne razvojne potencijale. Turski biznismeni mi se sve češće obraćaju sa željom da ulažu u Srbiju. Kragujevac kao privredni i industrijski centar u kome posluje Fijat svakako teži razvoju i drugih sektora za koje je Turska zainteresovana. Širok je spektar moguće saradnje i ova poseta bi mogla da bude prvi korak u tom smislu, rekao je ambasador Bozay u Kragujevcu, gde je boravio u jednodnevnoj poseti.

Predstavnici gradske uprave turskom ambasadoru su predstavili potencijale Kragujevca u automobilskoj i tekstilnoj industriji, te poljoprivredi. Predstavljena su mu i kragujevačka preduzeća u restrukturiranju, kao i prostor predviđen za grinfild investicije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.