Vučić: Da čujem, koji je maksimum za Kosovo?

Izvor: Mondo, 30.Dec.2018, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Da čujem, koji je maksimum za Kosovo?

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da smo mi Srbi zadovoljni samo ako dobijemo maksimalno, pa i po pitanju Kosova i Metohije, ali, istakao je, to neće biti moguće, ma ko vladao.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

"Danas da pitam moje i vaše članove i funkcionere koje je to rešenje, koji je kompromis sa kojim bi bili zadovoljni, ni od koga neću čuti odgovor. Mi Srbi smo zadovoljni samo ako dobijemo maksimalno", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kazao je on obraćajući se na 10. Kongresu SPS.

Rekao je da je zahvalan SPS-u što su vredno radili i zajedno sa SNS radili na tome da pozicija Srbije bude nešto čvršća, jača, da možemo za više da se borimo i više da izborimo za srpski narod i na KiM.

Izvor: Tanjug

I Srpska je sada bliža

Vučić se osvrnuo i na odnos Srbije i Srpske i istakao da smo prešli korake od sedam milja u međusobnim odnosima, koji nikada nisu bili bolji. "Znam da ćete uvek više voleti Slobodana Miloševića nego mene, možda i više nego Dačića, ali rezultati su danas bolji nego tada, pa i po tom pitanju", rekao je Vučić.

Kada je Ivica Dačić krenuo u razgovore sa Albancima, kaže, ništa nismo imali.

"Pustite priče mnogih vaših i mojih da je sve bilo naše. Ništa nije bilo naše. Postavili su granicu između centralne Srbije i Kosova na Jarinju i Brnjaku. Sve su im dali. Dali su im presudu Međunarodnog suda pravde 2010. da njihova deklaracija nije bila ilegalni akt. To je najveća sramota koju smo sebi počinili. I danas je to jedina stvar oko koje se trude naši eksperti, a ne možemo da obranimo", rekao je Vučić.

To, kaže, možemo da "zahvalimo" nekim neodgovornim tipovima u politici.

"Pitajte Dačića šta su mu govorili dok su bili u koaliciji - 'hvala Bogu da smo se toga ratosiljali'. Ni na šta nisu mislili, ali su danas u stanju da nam drže pridike. A situacija je sada neuporedivo teža. Mi, međutim, nemamo problem da obavljamo teške stvari", poručio je Vučić.

On je ispričao da je pre pet, šest godina Dačić došao kod njega i rekao mu da ih neki iz vlade varaju da se Srbija bliži bankrotstvu.

SPS bira Dačića: Morate da me slušate, a mangupi...

Kada im je zatim predočio da će za prevazilaženje takve situacije morati da se povuku bolni potez, donesu najteže odluke i krene u reforme, očekivao je, kaže, da će Dačić i predsednik JS Dragan Marković Palma odbiti i da će reći da će zbog toga izgubiti poverenje naroda.

"Rekli su - 'ako ne postoji drugo rešenje, idemo u to, izguraćemo'. I šta god ko mislio, brojevi govore precizno", poručio je Vučić.

Podsetio je da je on pre nekoliko godina bio za koaliciju sa socijalistima, iako SNS-u SPS matematički nije bio potreban, ali da politika nikada nije matematika i da je znao da bez njih ne mogu i ne smeju da idu političke promene.

"Politika nikada nije matematika, u politici morate da se saglasite sa ljudima i da gurate politiku snažno", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.