Vučić iz Predsedništva: Plan Prištine je da do kraja marta potpuno ukinu granicu sa Albanijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Dec.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić iz Predsedništva: Plan Prištine je da do kraja marta potpuno ukinu granicu sa Albanijom

Predsednik odgovara na novinarska pitanja

Predsednik Republike Srbije  Aleksandar Vučić uručio novogodišnje paketiće deci iz tri osnovne škole sa Kosova i Metohije, nakon čega je dao izjavu za medije.

- Želim građanima Srbije srećnu novu godinu, želim mnogo dobrog i još više rada u sledećoj nego u prethodnim godinama. Dobro zdravlje svima, i mir, stabilnost, i svakom građaninu ličnu sreću - rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da prokomentariše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << laži o broju demonstranata koji su izašli na ulice Beograda, predsednik je rekao da narod nije ćorav, da sve vidi i razume, i dodao da svako može da govori šta mu je volja i želja.

- Suština dolazi na izborima kada ljudi donose planove i ciljeve. Ne treba gubiti energiju na nebitne sadržaje i ljude koji ne zavređuju našu pažnju - rekao je Vučić.

Nakon toga usledilo je pitanje o Kosovu, naime o potezu Albanaca u vezi sa brisanjem granica između Albanije i južne srpske pokrajine.

- Oni će nastaviti sa planom da ukidaju granicu između Albanije i tzv. Kosova, i njihov cilj je da krajem marta potpuno uklone granicu. Ja ne znam do kada će sve ovo trajati i kako mogu mirno da gledaju. Nekima ne odgovara jaka Srbija, već žele da je vide slabu kao nekada. Za nas je najvažnije da garantujemo bezbednost i sigurnost Srbima na KiM i da imaju redovne plate. Mi ovim moramo da se bavimo, a ne šetnjama - rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše izjavu Vuka Jeremića koji je rekao da je "Vučić čovek vidno narušenog zdravlja", predsenik nije želeo da komentariše, jer kako je naveo, ima većih problema.

Vrativši se na temu Kosova, rekao je da Srbija uvek obavesti međunarodnu zajednicu na sve probleme  koje Albanci stvaraju na Kosovu, ali da do sada nikada nismo naišli konkretan odgovor.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.