Vučić: Bilo je važno da Srbi izađu na izbore

Izvor: Blic, 09.Jun.2014, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Bilo je važno da Srbi izađu na izbore

Beograd - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je bilo važno da Srbi izađu na parlamentarne izbore za privremene institucije KiM i da je bila pametna odluka da se pozovu na te izbore.

- Bio je nizak odziv, ali i neočekivano nizak u albanskim sredinama i to pokazuje neke druge stvari...o većem broju prijavljenih nego što realno živi na tom prostoru, ali o tom - potom, to je priča za neko drugo vreme - rekao je Vučić i naveo da će

se u svim daljima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razgovorima raditi na tome da se uvek zaštite naši nacionalni interesi.

On je podsetio da nema konstituisanja kosovske skupštine bez Srba tako da će se o tome razgovarati i treba sačekati i videti kako stvari stoje.

Vučić je rekao da mu se čini da su neki mnogo toga uzimali Srbima, sedam dana pred izbore menjali pravila što nigde na svetu nema...

- Bez obzira na to mislim da smo pametnu odluku doneli što smo pozvali naše sunarodnike da izađu na izbore jer da nismo ne bismo imali ni ovu priliku da na bilo koji način ozbiljnije utičemo i pomognemo našim sugradjanima koji žive na KiM - rekao je premijer.

Na pitanja o stavu SNS prema Vojvodini i eventualnoj vlasti u toj pokrajini Vuči je rekao da o pratijskim stvarima ne bi govorio na konferenciji za novinare koja je bila sazvana pred put za Berlin i sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić: Bilo važno da Srbi glasaju

Izvor: B92, 09.Jun.2014

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio da je bilo važno da Srbi izađu na izbore na Kosovu i da je bila pametna odluka da se pozovu na te izbore..."Bio je nizak odziv ali i neočekivano nizak u albanskim sredinama i to pokazuje neke druge stvari..o većem broju prijavljenih nego što realno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.