Vlada Srbije finansira obnovu banje Banjska

Izvor: Studio B, 25.Jun.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije finansira obnovu banje Banjska

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev prisustvovao je početku radova na izgradnji novog banjsko-turističkog kompleksa u Banjskoj, koje finansira Vlada Srbije, posredstvom Kancelarije za KiM.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev prisustvovao je danas početku radova na izgradnji novog banjsko-turističkog kompleksa u Banjskoj, koje finansira Vlada Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << posredstvom Kancelarije za KiM, iz budžetskih sredstava, a ukupna vrednost projekta procenjena je između šest i sedam miliona evra.

"Srušen je stari neuslovni, u higijenskom i bezbedonosnom smislu opasan objekat banje, i stvorili su se preduslovi da u narednih nekoliko dana počne realizacija planiranog, odnosno da već do kraja godine imamo veći privremeni natkriveni bazen i prateći vizitorski centar koji neće usluživati samo ovaj kompleks već će posetioci moći da dobiju i informacije o istorijatu Banjske“, rekao je Kozarev.

Kako je Kozarev naveo, saopštila je Kancelarija za KIM, uz jačanje saobraćajne i druge prateće infrastrukture, Banjska bi u kratkom vremenskom periodu mogla da se ponovo nađe na karti značajnih banjskih destinacija Srbije.

Predsednik privremenog organa opštine Zvečan Dragan Nedeljković rekao je da će se uporedo sa faznom realizacijom ovog projekta otvarati i nova radna mesta, a kada kompleks bude potpuno završen u njemu će raditi oko 150 ljudi.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Počela gradnja banjsko-turističkog centra Banjska

Izvor: Capital.ba, 25.Jun.2015

ZVEČAN, Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju uložiće šest do sedam miliona evra u izgradnju novog banjsko-turističkog centra Banjska u opštini Zvečan, saopšteno je iz Kancelarije. Zamjenik direktora Kancelarije Dušan Kozarev prisustvovao je danas početku radova i tom prilikom istakao...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.