Uskoro provera navoda o masovnoj grobnici kod Đakovice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2015, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro provera navoda o masovnoj grobnici kod Đakovice

Predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić izjavio je danas da mu je u Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu obećano da će ove ili sledeće nedelje biti provereni navodi o postojanju masovne grobnice srpskih žrtava kod Đakovice.

"Tužilaštvo će ove ili sledeće nedelje krenuti na tu lokaciju. Mislimo da su prošle godine bili na toj lokaciji kod Đakovice, ali da su promašili", rekao je Spasić novinarima posle sastanka s >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.

Povodom navoda da postoji Albanac koji želi da svedoči i pokaže lokaciju na kojoj su sahranjeni posmrtni ostaci ubijenih Srba, on je rekao da je reč o proverenom licu koje nije učestvovalo u zločinima, već je na "ulicama sakupljao kosti ubijenih na nekoj livadi i sahranjivao ih na mestu samo njemu poznatom".

Informacije o postojanju masovne grobnice kod Đakovice pojavile su se u oktobru 2014. godine, a srpsko tužilaštvo tada je očekivalo da će na lokaciji kod sela Piskote pronaći posmrtne ostatke žrtva iz logora "Likovac", međutim istraga je završena bez rezultata.

Spasić je rekao da je na sastanku bilo reči i o radu Specijalnog suda na Kosovu čije se formiranje očekuje, kao i da mu je tužilac Vukčević objasnio da su svi dokazi predati i da će svi rezultati rada Tužilaštva sada biti u tom Specijalnom sudu.

Spasić je istakao da su srpski generali osuđeni za zločine, a da za zločine nad srpskim žrtvama niko nije odgovarao.

"Očekujemo da Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Fatmir Ljimaj budu procesuriani i osuđeni po komandnoj odgovornosti za predratne, ratne i posleratne zločine", rekao je Spasić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraga navoda o grobnici

Izvor: Studio B, 07.Sep.2015

Predstavnici Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji dobili su obećanje od tužilaštva za ratne zločine da će početi istraga u okolini Đakovice na lokaciji za koju se pretpostavlja da se na njoj nalaze posmrtni ostaci Srba...Predstavnici dva udruženja porodica kidnapovanih,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.