Uhapšena vidovita Ramona: Uzela 1.300 evra od majke bolesne bebe

Izvor: Blic, 26.Apr.2012, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena "vidovita" Ramona: Uzela 1.300 evra od majke bolesne bebe

Ramona Vasić (31), poznatija kao Vidovita Ramona iz Smederevske Palanke, uhapšena je zbog sumnje da je na prevaru od N. A. (26) uzela 130.000 dinara da bi navodno skinula crnu magiju sa njene petomesečne bebe, koja ima zdravstvenih problema.

Kako "Blic” saznaje, osumnjičena Ramona Vasić je u časopisu "Zona” dala oglas u kome je navela da pomaže u "rešavanju problema” i da "skida crnu magiju” tako što pravi amajlije.

- N. A. iz sela Svinjare >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na Kosovu i Metohiji, čija beba ima zdravstvenih problema, a ni napori lekara nisu pomogli da dete ozdravi, videla je oglas osumnjičene Ramone. Očajna žena, zabrinuta za zdravlje svoje bebe, 19. aprila pozvala je Ramonu i ispričala joj sve. Ramona joj je rekla da je na dete bačena crna magija, da ona može da joj pomogne i da je skine. Takođe je navela da za amajliju koja treba da zaštiti bebu mora da kupi materijal, i da to košta 130.000 dinara - kaže sagovornik "Blica” blizak istrazi.

Osumnjičena je dala instrukcije N. A. da joj uplati 130.000 dinara, i to do sledećeg dana. Rekla joj je i da uplate budu u tri rate - dva puta po 40.000 dinara i jednom 50.000 dinara. Sledećeg dana Vidovita Ramona je novac podigla u banci u Smederevskoj Palanci.

I ranije varala bolesne

Protiv Ramone Vasić i prethodnih godina su podnošene krivične prijave zbog prevara jer je od ljudi uzimala novac da bi im navodno skinula crnu magiju i izlečila ih. Beogradska policija je protiv nje podnela prijavu 2009, a kragujevačka dve godine kasnije.

- Istog dana N. A. je pozvala Ramonu Vasić, ali joj je ova rekla da mora da joj uplati još 100.000 dinara i da će tek kada joj stigne ta uplata moći da joj izradi amajliju. Očajna majka je tada shvatila da je Ramona prevarantkinja i slučaj je prijavila policiji - navodi naš sagovornik.

Policija iz Smedereva je uhapsila osumnjičenu Ramonu, koja je, kako saznajemo, priznala da je prevarila N. A. i da nema sposobnosti da leči i da skida crnu magiju. Osumnjičenoj Ramoni Vasić je određeno zadržavanje i biće privedena istražnom sudiji.

U protekloj deceniji privedeno je na desetina "kolega” i "koleginica” Vidovite Ramone na teritoriji Smedereva, ali i cele Srbije. Nažalost. i dalje postoje raznorazni vidovnjaci, vračare, iscelitelji, nadrilekari čiji moto je da finansijski ojade građane koji su bolesni ili je neko od njihovih najbližih teškog zdravstvenog stanja i koji su spremni da daju i poslednji dinar, pa i da se zaduže zarad ozdravljenja.

Jedna od začetnica tog posla bila je Zorka Pucar, poznatija kao Vidovita Zorka, koja je 90-ih godina svoje "sposobnosti” reklamirala i na televiziji. Kasnije je uhapšena zbog prevara i proricanja sudbine.

Poslednji u nizu uhapšenih vidovnjaka i onih koji navodno skidaju crnu magiju je Milan Poledica iz Ivanjice, koji se predstavljao kao beli mag. Usluge skidanja crne magije naplaćivao od 250 do 4.000 evra, a neke mušterije su čak podizale i kredite da bi platile onoliko koliko on traži.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.