Sporazum zavisi od izbora na KiM?

Izvor: B92, 11.Jul.2013, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum zavisi od izbora na KiM?

Beograd -- Početkom avgusta ističe rok za prijavu izbornih lista za lokalne izbore na KiM, i ako ne bude konstruktivnog pristupa može i da propadne sporazum, kaže Dačić.

Premijer Srbije je podvukao da može da propadne ne samo Briselski sporazum, već i evropski put Srbije.

Dačić je na konferenciji za štampu u Vladi Srbije rekao da će se 24. jula u Briselu sastati sa visokom predsatvnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton i Hašimom Tačijem i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razgovarati o telekomunikacijama i energetici, a da predstoje i važni razgovori u vezi sa lokalnim izborima na Kosovu.

O personalnim promenama iduće sedmice

On je ponovio da će sledeće nedelje stranke vladajuće koalicije razgovarati o kadrovskim rešenjima, a da će se na osnovu toga vlada izjasniti i predložiti nova rešenja parlmentu do kraja jula.

Premijer je rekao i da ukoliko se prekorače dogovoreni datumi u vezi sa rekonstrukcijom vlade to ne znači da postoje problemi.

"To su dogovoreni rokovi, ali to ne znači da ako se nešto dogodi 1. avgusta na primer, postoje problemi", rekao je on.

Nakon razgovara s predsednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem, Dačić je rekao da će ove nedelje biti reči o ciljevima rekonstruisane vlade, a da će naredne sedmice biti otvoreno pitanje personalnih promena.

Dačić je dodao da će se potom Vlada Srbije izjasniti o tome i poslati predlog Skupštini.

Komentarišući pisanje medija o mogućim personalnim promenama unutar Vlade i rokadama nekih ministara, Dačić je rekao da ništa od toga još nije utvrđeno.

"Znam da je došlo leto i da nema mnogo toga o čemu bi se pisalo. Navodi u nekim medijima o rokadama u Vladi Srbije su veoma zabavni, ali o tome još nije bilo razgovora, to će tek biti tema", rekao je Dačić.

Ponovio je da je opredeljenje vladajuće koalicije da se rekonstrukcija Vlade obavi do 27. jula, ali neće biti problem ni ako se to desi dan ranije ili kasnije jer se uporedo obavljaju i drugi poslovi.

"Cilj je da što pre uhapsimo Šarića"

Dačić je danas izjavio da je cilj Srbije da što pre bude uhapšen, ne samo narko bos Darko Šarić, već i svi oni za kojima se traga zbog finansijskog kriminala.

Dačić je rekao da su policije Srbije i Crne Gore svakodnevno u kontaktu i da je siguran da će na osnovu već uspostavljene saradnje biti uhapšeni svi koji se nađu u Srbii ili Crnoj Gori.

"Siguran sam da ako se neko od traženih nađe u Crnoj Gori ili Srbiji da će biti uhapšen. Time se bave posebni timovi, a svako pominjanje u javnosti informacija u vezi sa njima može da im bude signal da su locirani", rekao je Dačić, koji je ministar policije.

Na pitanje da li se steže obruč oko Darka Šarića, Dačić je rekao da sa gostom iz Podgorice nije o tome razgovarao, ali je ukazao da su za licima koja se bave kriminalom raspisane interpolove poternice, a da se sarađuje sa svim zemljama uključujući i SAD.

"Pri Birou za koridnaciju službi bezbednosti koju vodi Aleksandar Vučić formirana je posebna grupa koja se time bave. Cilj je da se uhapse što pre", naglasio je Dačić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić:Zbog izbora na Kosovu može da propadne sporazum

Izvor: Politika, 11.Jul.2013

BEOGRAD – Premijer Srbije Ivica Dačih izjavio je danas da početkom avgusta ističe rok za prijavu izbornih lista za lokalne izbore na Kosovu i da ukoliko ne bude konstruktivnog pristupa može da propadne ne samo briselski sporazum, već i evropski put Srbije...Dačić je na konferenciji za štampu...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.