UPOZORENJE SRPSKOG DRŽAVNOG VRHA! Vojska Kosova KREĆE na sever KiM! Srbija sprema ODGOVOR!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Nov.2018, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPOZORENJE SRPSKOG DRŽAVNOG VRHA! Vojska Kosova KREĆE na sever KiM! Srbija sprema ODGOVOR!

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže da je najava lažnog kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da će vojska Kosova biti formirana ovog meseca i da će imati tri puka, od kojih jedan na severu, znači najavu da "ta formacija ima planove za delovanje protiv srpskog naroda na severu Kosova". 

Drecun je za Radio Beograd 1 rekao da se to najavljuje upravo preko strukture kopnene vojske, ali je podsetio i da u sadašnjim planovima kosovskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bezbednosnih snaga postoji jedna brigada koja je namenjena za brza reagovanja i čiji su planovi, zapravo, napravljeni tako da ona upadne u određenim trenucima na sever Kosova.

- Zbog toga je potpuno opravdano što smatramo da će ta formacija maksimalno ugroziti bezbednost srpskog naroda, maksimalno destabilizovati međuetničke odnose i situaciju ne samo ma Kosovu i Metohiji, već i u regionu, ali to je nešto od čega neće odustati ni Albanci, ni SAD, ni Velika Britanija ni Nemačka - rekao je on.

Na Srbiji je sada, zaključuje on, da vidi kako da odgovori na to.

Haradinaj je danas za prištinske medije najavio formiranje kosovske vojske i pojasnio da će ona imati tri puka, da će jedan biti smešten u Gnjilanu, jedan na jugu i jedan razmešten prema severu.

- Sever je treći po redu. Naša armija će imati i komandni vod. Neki će biti aktivni, a neki rezerva - rekao je Haradinaj.

On je pri tom dodao da kosovskoj vojsci ništa neće nedostajati:

-Nećemo imati podmornice ili nešto slično, jer nemamo more. Međutim, druge stvari koje se vojske tiču neće nedostajati", zaključio je Haradinaj.

Pratite nas i na našem instagramu SrbijaDanas.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Drecun: Jasno je da će kosovska vojska krenuti na sever KiM

Izvor: Večernje novosti, 08.Nov.2018

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju podsetio i da u sadašnjim planovima kosovskih bezbednosnih snaga postoji jedna brigada koja je namenjena za brza reagovanja Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže da je najava kosovskog premijera...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.