Haradinaj: Vojska tzv. Kosova će imati tri puka, od toga jedan na severu

Izvor: Večernje novosti, 08.Nov.2018, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: "Vojska" tzv. Kosova će imati tri puka, od toga jedan na severu

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da će se tokom novembra usvojiti zakoni koji omogućavaju transformaciju Bezbednosnih snaga u Oružane snage tzv. Kosova i da će ta vojska imati tri puka, od kojih jedan na severu zemlje Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da će se tokom novembra usvojiti zakoni koji omogućavaju transformaciju Bezbednosnih snaga u tzv. Oružane snage Kosova i da će ta vojska imati tri puka, od kojih jedan na severu zemlje."Naša >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << vojska će imati tri puka, odnosno postojaće tri kopnena puka, odnosno pešadija. Jedan će biti smešten u Gnjilanu, jedan na jugu i jedan razmešten prema severu. Sever je treći po redu. Naša armija će imati i komandni vod. Neki će biti aktivni, a neki rezerva", kazao je Haradinaj. On je za televiziju Klan Kosova kazao da kosovskoj vojsci ništa neće nedostajati. Prema strategiji transformacije BSK u tzv. Oružane snage Kosova predviđeno je da se puna operacionalizacija vojske ostvari u roku od deset godina i da ima 5.000 aktivnih pripadnika i 3.000 rezervista. Transformaciji BSK se protivi Srpska lista i zvanični Beograd.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HARADINAJ HOĆE PUK NA SEVERU KIM! Premijer lažne države opet preti Srbima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Nov.2018

Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj najavio je da će jedan puk takozvane "vojske Kosova" biti raspoređen i na severu KiM!..On je dodao da će ta vojska biti formirana ovog meseca. Takođe je dao i neke detalje o tome kako će izgledati "kosovska vojska"...- Vojska Kosova će izgledati...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.