U srpskim sredinama na Kosovu 22 nova slučaja, problem testiranje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2020, 16:19

U srpskim sredinama na Kosovu 22 nova slučaja, problem testiranje

U srpskim sredinama na Kosovu registrovana su 22 nova slučaja i dvoje oporavljenih od kovida-19, saopštio je epidemiolog iz mitrovičkog Zavoda za javno zdravlje Aleksandar Antonijević i ukazao na problem nedostatka materijala za testiranje.

Po petoro novoobolelih je sa prebivalištem u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću, troje je iz Zubinog Potoka, a jedna osoba iz Zvečana, preneo je Radio Kontakt Plus.

U srpskim sredinama južno od reke Ibar registrovano je osmoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novoobolelih, a od početka epidemije do danas zabeleženo je 139 slučajeva zaraze.

Antonijević je izjavio da postoji problem kada je u pitanju analiza testiranih uzoraka u narednom periodu.

"Veterinarskom specijalističkom institutu u Kraljevu danas i sutra biće isporučeno po 60 uzoraka spremnih za testiranje. Međutim, VSI Kraljevo nema materijal potreban za rad u narednom periodu, pa je pod znakom pitanja da li ćemo nastaviti sa slanjem uzoraka tamo, a ako ne dobiju podloge za testiranje i ne budemo mogli tamo da šaljemo uzorke, bićemo u velikom problemu", rekao je Antonijević.

Hospitalizovano je ukupno 119 lica kod kojih je potvrđen pozitivan PCR test. U samoizolaciji su ukupno 344 osobe.

Trenutno su u srpskim sredinama na Kosovu aktivna 483 slučaja.

Od 12. marta do danas, u srpskim sredinama na Kosovu testirano je ukupno 3.001 lice, a 659 je pozitivno na korona virus.

Od 18. juna, u srpskim sredinama na Kosovu registrovano je 540 novoobolelih.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.