Todosijević osuđen na dve godine zatvora

Izvor: RTS, 05.Dec.2019, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todosijević osuđen na dve godine zatvora

Osnovni sud u Prištini osudio je na dve godine zatvora bivšeg ministra administracije i lokalne samouprave u kosovskoj vladi Ivana Todosijevića, zbog navodnog podsticanja na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju.
Todosijevićev advokat Nebojša Vlajić rekao je RTS-u da presuda nije pravosnažna i da će se žaliti Apelacionom sudu.

"To pokazuje kakvo je stanje ljudskih prava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << manjina na Kosovu i Metohiji. Nemaju pravo da išta kažu što se ne sviđa vlastima. Kažnjava se navodni verbalni delikt što nije rađeno ni u vreme komunizma", ocenio je Vlajić.
Todosijević je prvo smenjen sa mesta ministra, a onda je optužen i danas osuđen zbog izjave povodom 20-godišnjice NATO bombardovanja na ceremoniji u Zvečanu, kada je rekao da je povod za NATO agresiju na SR Jugoslaviju "bila je takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dve godine zatvora za bivšeg kosovskog ministra Ivana Todosijevića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Dec.2019

Bivši ministar administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova Ivan Todosijević, osuđen je danas u Osnovnom sudu u Prištini na dve godine zatvora, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) njegov advokat Nebojša Vlajić. "Presuda je nepravična, nezakonita i mora biti ukinuta. Prvostepena je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.