Tahiri: Sud u Mitrovici radi, nema obustave rada

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Dec.2018, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Sud u Mitrovici radi, nema obustave rada

Ministar pravde Kosova Abeljard Tahiri izjavio je danas kako Osnovni sud u Severnoj Mitrovici radi i da nema obustave rada posle uvođenja taksi od 100 odsto za proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

"Nisam bio u poseti, ali dobili smo pismo predsednika suda koji je potvrdio da se rad nastavlja, sem dvosatnog perioda dok ima protesta. Nema ni ostavki sudija ili tužilaca", kazao je Tahiri na sednici parlamentarne komisije za zakonodavstvo.

Odmah posle >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uvođenja takse, gradonačelnici četiri opštine na severu Kosova su podneli ostavke i bilo je informacija da su i radnici suda prekinuli rad u znak solidarnosti sa građanima tih opština.

Tahiri je rekao da ga uznemira aktuelna politička situacija i kretanja jer može da utiču i na sudstvo.

Govoreći u ime Tužilačkog saveta Kosova, Bahri Hiseni je rekao da nije bilo problema i da zaposleni u Tužilaštvu nastavljaju rad bez problema.

Predsednica komisije i poslanica Samoopredeljenja Aljbuljena Hadžiu je rekla da uznemiravajuće što Sudski savet Kosova nije preduzeo mere protiv predsednika suda u Severnoj Mitrovici Nikole Kabašića zbog pisma koje je uputio ambasadorima zemalja velike petorke da iskoriste svoj uticaj i zatraže ukidanje taksi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest u Štrpcu: Kriza je neizdrživa, ukinite takse

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2018

Više hiljada meštana opštine Štrpce okupilo se danas u tom mestu kako bi izrazili nezadovoljstvo što se i nakon dve nedelje od uvođenja taksi od 100 odsto na srpsku robu, ne nazire se rešenje za ovaj problem...Noseći transparente "100 odsto takse=0 odsto Srba", "Nemamo lekove, želimo 100 odsto...

Nastavak na Vesti-online.com...

Edi Rama: Kosovska taksa 'nenormalna, ali i situacija nenormalna'

Izvor: Beta, 04.Dec.2018

Premijer Albanije Edi Rama je danas izjavio u Zagrebu da je taksa Kosova od 100 odsto na proizvode iz Srbije "nenormalna, ali je i situacija nenormalna"."U normalnim uslovima to bi bio problem", kazao je Rama u Zagrebu gde je učestvovao na sastanku Srednje-evropske inicijative i zasebno se sastao s...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.