Sutra počinje potpisivanje peticije za smenu predsednika opštine u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: B92, 16.Jan.2024, 23:15

Sutra počinje potpisivanje peticije za smenu predsednika opštine u Kosovskoj Mitrovici

Potpisivanje peticije građana za smenu predsednika opštine u severnom delu Kosovske Mitrovice počeće sutra u 9 časova.

To je danas najavila Sanja Lazarević Krtinić, član grupe koja je inicirala taj postupak.

"U ime inicijativne grupe za smenu gradonačelnika opštine Severna Mitrovica obaveštavam građane da smo konačno dobili sva potrebna dokumenta i da sutra započinjemo sa prikupljanjem potpisa za opoziv gradonačelnika", prenela je RTS-u Sanja Lazarević >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Krtinić.

Pozvala je sve građane da od sutra dođu i podrže inicijativu za smenu Erdena Atića, navodeći da nema legitimitet da vodi opštinu u kojoj Srbi čine većinu stanovništva, i koji je, dodala je, donosio odluke protivne interesu Srba i svih građana Kosovske Mitrovice.

"Očekujem veliki odziv građana, jer verujem da niko ne podržava da se na ovakav način vodi naš grad i izazivaju tenzije", navela je Krtinićeva.

Peticija će biti potpisivana u sportskoj hali u severnom delu Mitrovice, i jedan je među koracima do organizovanja novih izbora za predsednika opštine Severna Mitrovica, izabranog prošle godine na izborima koje su Srbi, kao većina u tom gradu, mahom bojkotovali.

Vanrednim izborima na kojima su Atić i još tri Albanca izabrani za predsednike četiri severne opštine, prethodili su kolektivne ostavke Srba iz svih institucija vlade u Prištini, a koje deluju u Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ogroman odziv Srba sa severa KiM za smenu Kurtijevih nelegalnih gradonačelnika

Izvor: B92, 17.Jan.2024, 10:31

Kolone Srba u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici i Zubinom potoku potpisala je peticiju za smenu lažnih gradonačelnika, koje je postavio Aljbin Kurti...Oni, uprkos lošim vremenskim uslovima, strpljivo su čekali da potpišu peticije...Potpisivanje je počelo oko devet časova i odmah su se stvorile...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.