Sreda, 17.01.2024.

09:27

Ogroman odziv Srba sa severa KiM za smenu Kurtijevih nelegalnih gradonačelnika

Kolone Srba u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici i Zubinom potoku potpisala je peticiju za smenu lažnih gradonačelnika, koje je postavio Aljbin Kurti.

Izvor: B92, Kosovo online

Ogroman odziv Srba sa severa KiM za smenu Kurtijevih nelegalnih gradonačelnika

Oni, uprkos lošim vremenskim uslovima, strpljivo su čekali da potpišu peticije.

Potpisivanje je počelo oko devet časova i odmah su se stvorile kolone za glasanje, o čemu svedoče i fotografije s terena.

Na ovaj način Srbi sa severa KiM još jednom su pokazali snagu i jedinstvo, da se uprkos brojnim preprekama i opstrukcijama, suprotstave nametnutoj volji prištinskih vlasti.
U Kosovskoj Mitrovici peticija se potpisivala od 9 do 15 sati u Hali sporta, a u Leposaviću ispred zgrade opštine.

Peticiju su mogli potpisati samo građani koji su upisani u birački spisak, a za potpisivanje peticije za smenu gradonačelnika morali su da navedu ime, prezime, lični broj, prebivalište, telefon i da se potpišu.
Prema podacima koje je CIK dostavio inicijatorima peticije, u birački spisak u opštini Severna Mitrovica upisano je 18.200 glasača, a da bi se peticija pokrenula, neophodno je 20 odsto, odnosno 3.640 glasova, dok je ukupan broj građana sa pravom glasa u opštini Leposavić 13.441, a od tog broja potrebnih 20 odsto građana koji treba da potpišu peticiju je 2.689.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: