Studenti se okupili pred Vladom Srbije pod parolom Studenti za Kosovo - Ne kapitulacija

Izvor: NaDlanu.com, 08.Apr.2013, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti se okupili pred Vladom Srbije pod parolom "Studenti za Kosovo - Ne kapitulacija"

Nekoliko desetina studenata više fakulteta Beogradskog univerziteta postavila je jutros transparente i nekoliko šatora na uglu Nemanjine ulice i Ulice kneza Miloša, ispred ulaza u Vladu Srbije.

Studenti su za 12 sati zakazali protest pod sloganom "Studenti za Kosovo - Ne kapitulacija" i najavili da od odluke Vlade Srbije vezane za potpisivanje sporazuma u Briselu zavisi da li će se protest nastaviti.Prema rečima studenta Pravnog fakulteta Jelisavete Pavlović, jedne od organizatora >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << protesta, očekuje se dolazak i studenata iz Novog Sada i sa Kosova.Studenti su istakli tri zahteva koje vlada mora da ispuni, a to su - da pregovarački tim Beograda ne potpiše sporazum u Briselu, da se u što kraćem roku raspiše referendum na kojem bi se građani Srbije izjasnili da li pristaju na nezavisnost Kosova i Metohije u zamenu za datum za početak pregovora za ulazak u EU i vraćanje pregovora u okvir UN i Rezolucije SB 1244, rekla je Pavlović Tanjugu. Vlada Srbije danas će, kako je najavljeno, održati vanrednu sednicu na kojoj će biti donet stav o dosadašnjem toku dijaloga Beograda i Prištine, posle čega će ga dostaviti visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton. Izvor: Tanjug via Blic
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.