Studenti pred Vladom čekaju odluku o Briselu

Izvor: Mondo, 08.Apr.2013, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti pred Vladom čekaju odluku o Briselu

Nekoliko desetina studenata više fakulteta Beogradskog univerziteta postavila je jutros transparente i nekoliko šatora na uglu Nemanjine ulice i Ulice kneza Miloša, ispred ulaza u Vladu Srbije.

prev next 0 0

 

1 / 2

 

2 / 2

Studenti su za 12 sati zakazali protest pod sloganom "Studenti za Kosovo - Ne kapitulacija" i najavili da od odluke Vlade Srbije vezane za potpisivanje sporazuma u Briselu zavisi da li će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << protest nastaviti.

Prema rečima studenta Pravnog fakulteta Jelisavete Pavlović, jedne od organizatora protesta, očekuje se dolazak i studenata iz Novog Sada i sa Kosova.

Studenti su istakli tri zahteva koje vlada mora da ispuni, a to su - da pregovarački tim Beograda ne potpiše sporazum u Briselu, da se u što kraćem roku raspiše referendum na kojem bi se građani Srbije izjasnili da li pristaju na nezavisnost Kosova i Metohije u zamenu za datum za početak pregovora za ulazak u EU i vraćanje pregovora u okvir UN i Rezolucije SB 1244, rekla je Pavlović Tanjugu.

Vlada Srbije danas će, kako je najavljeno, održati vanrednu sednicu na kojoj će biti donet stav o dosadašnjem toku dijaloga Beograda i Prištine, posle čega će ga dostaviti visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton.

Danas je održana sednica Predsedništva SNS posle koje je predsednik stranke Aleksandar Vučić izjavio da će Vladi preporučiti da ne potpisuje dokument.

(Tanjug/MONDO/Foto: Zoran Žestić, Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dveri i studenti protestuju ispred Vlade Srbije: "NE kapitulacija" (VIDEO)

Izvor: S media, 08.Apr.2013

Oko 400 pristalica pokreta "Dveri" došlo je danas oko 13.40 ispred zgrade Vlade Srbije gde traže da se odbije predlog sporazuma o Kosovu iz Brisela...Pristalice Dveri su do zgrade vlade došle nakon šetnje koja je počela na Trgu Republike. Ispred sedišta vlade već su bili studenti beogradskog Univerziteta...

Nastavak na S media...

Studenti čekaju odluku Vlade o Kosovu

Izvor: Press, 08.Apr.2013

Studenti su za 12 sati zakazali protest pod sloganom "Studenti za Kosovo - Ne kapitulacija" i najavili da od odluke Vlade Srbije vezane za potpisivanje sporazuma u Briselu zavisi da li će se protest nastaviti...Prema rečima studenta Pravnog fakulteta Jelisavete Pavlović, jedne od organizatora protesta,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.