Stojanović: Biće formiran Specijalni sud za OVK

Izvor: B92, 27.Jun.2015, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: Biće formiran Specijalni sud za OVK

Potpredsednik kosovske vlade Branimir Stojanović izjavio je da će Specijalni sud za ratne zločine na Kosovu biti formiran.

On je na RTS-u rekao da je za sve poslanike bilo veliko iznenađenje neizglasavanje amandmana za promenu ustava što je preduslov za formiranje Specijalnog suda i najavljuje novu sednicu na kojoj će se iznova raspravljati o ovom sudu.

"Ono što je premijer Isa Mustafa rekao da će obaveza koja je preuzeta, a to je formiranje suda, biti i ispunjena. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Koliko će to biti pokušaja, to ćemo videti. Mi ćemo podržati tu incijativu kao što smo i do sada podržavali sve što je u vezi sa sudom", kaže Stojanović.

Ukoliko se ne postigne dogovor o sudu, Stojanović tvrdi da to može voditi destabilizaciji Kosova i ističe da će razgovarati sa predstavnicima Kfora da se poveća bezbednost naročito zbog Vidovdana.

Stojanović je, govoreći o Briselskom sporazumu, rekao da je formiranje Zajednice srpskih opština prioritet, dodajući da očekuje da budući pregovori neće biti laki, ali da u potpunosti ima poverenja u pregovarački tim na celu sa premijerom Srbije Aleksandrom Vucićem.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.