Skupština Kosova će ispuniti međunarodne obaveze

Izvor: Akter, 27.Jun.2015, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Kosova će ispuniti međunarodne obaveze

Zamenik premijera Kosova, Branimir Stojanović izjavio je da će specijalni sud za ratne zločine na Kosovu biti formiran, te da će Skupština zasedati koliko god puta to bude potrebno

Prenose prištinski mediji prenose da je Stojanović za beogradske medije rekao da je za sve poslanike bilo veliko iznenađenje neizglasavanje amandmana za promenu ustava što je preduslov za formiranje Specijalnog suda i najavio novu sednicu na kojoj će se iznova raspravljati o ovom sudu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />"Ono što je premijer (Isa) Mustafa rekao da će obaveza koja je preuzeta, a to je formiranje suda, biti i ispunjena. Koliko će to biti pokušaja, to ćemo videti. Mi ćemo podržati tu inicijativu kao što smo i do sada podržavali sve što je u vezi sa sudom", kaže Stojanović.

Skupština Kosova na jučerašnjoj sednici nije uspela da obezbedi dvo trečinsku večinu glasova za usvajanja amandmana kojim bi se stvorio ustavni osnov za donošenje Zakona o specijalnom sudu koji treba da sudi za pretpostavljene zločine bivših visokih oficira OVK prema Rezoluciji Savet Evrope iz 2010 godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.