Milović: Srbi ne prihvataju odluku Kfora o kamionima

Izvor: Blic, 11.Jan.2012, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milović: Srbi ne prihvataju odluku Kfora o kamionima

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je da je Kfor danas predstavnicima Srba sa severa Kosova preneo da kamioni koji iz centralne Srbije na Kosovo ulaze alternativnim putevima ne mogu da budu teži od tri i po tone.

Milović je agenciji Beta rekao da je to ograničenje neprihvatljivo za Srbe, ukazujući da istovremeno takva mera ne postoji za kamione koji sa Kosova idu u centralnu Srbiju.

"Neprihvatljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da se iz centralne Srbije ne dozvoljava ulazak kamionima većim od tri i po tone a da se iz suprotnog pravca mogu kretati svi kamioni i to bez kontrole", rekao je Milović.

Milović je rekao da je na sastanku sa Kforom u Zvečanu bilo reči i o današnjim dešavanjima u mestu Banov Do kod Zvečana, gde su građani srpske nacionalnosti zaustavili kolonu Kfora u kojoj su bila dva vozila Euleksa.

Predsednik opštine Zvečan je rekao i da je Kfor obećao da neće pratiti vozila u kojima su albanski carinici. Srbi sa severa Kosova se protive da albanski carinici dođu na administrativne prelaze na severu Kosova, Brnjak i Jarinje.

Povezane vesti: Srbi uputili protest Kforu Srbi sa severa Kosova: Odgovor na mirovni predlog možda u sredu Srbi sa severa Kosova predložili mirovnu inicijativu "Koha ditore": Kfor razočaran Euleksom Drevs i Sparks pokušali kroz Zupče da stignu na Brnjak

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milović: Srbi ne prihvataju odluku Kfora

Izvor: S media, 11.Jan.2012

Predsednik opštine Zveča Dragiša Milović rekao je da je Kfor danas predstavnicima Srba sa severa Kosova preneo da kamioni koji iz centralne Srbije na Kosovo ulaze alternativnim putevima ne mogu da budu teži od tri i po tone...Milović je rekao da je to ograničenje neprihvatljivo za Srbe, ukazujući...

Nastavak na S media...

Kfor upozorio - alternativno samo kamiončići

Izvor: Mondo, 11.Jan.2012

Srbi sa severa kosvoa obavešteni da je komandant Kfora odlučio da alternativnim pravcima iz Srbije mogu ući samo kamioni do 3,5 tona nosivosti. Predstavnici Srba kažu da je ta odluka neprihvatljiva.

Nastavak na Mondo...

Srbi ne prihvataju odluku Kfora o težini kamiona

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jan.2012

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je da je Kfor danas predstavnicima Srba sa severa Kosova i Metohije preneo da kamioni koji iz centralne Srbije na Kosmet ulaze alternativnim putevima ne mogu da budu teži od tri i po tone...Milović kaže da je to ograničenje neprihvatljivo za Srbe,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Moguće nove barikade na sjeveru Kosova

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jan.2012, 15:10

ZVEČAN - Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković upozorio je da bi na sjeveru Kosmeta ponovo mogle da budu postavljene barikade i onemogućeno kretanje za Kfor, ukoliko bude primjenjena odluka o uvozu robe iz centralne Srbije alternativnim pravcima samo do tri i po tone nosivosti...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.