Srbi ne prihvataju odluku Kfora o težini kamiona

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jan.2012, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi ne prihvataju odluku Kfora o težini kamiona

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je da je Kfor danas predstavnicima Srba sa severa Kosova i Metohije preneo da kamioni koji iz centralne Srbije na Kosmet ulaze alternativnim putevima ne mogu da budu teži od tri i po tone.

Milović kaže da je to ograničenje neprihvatljivo za Srbe, ukazujući da istovremeno takva mera ne postoji za kamione koji sa Kosova i Metohije idu u centralnu Srbiju.

"Neprihvatljivo je da se iz centralne Srbije ne dozvoljava ulazak >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kamionima većim od tri i po tone, a da se iz suprotnog pravca mogu kretati svi kamioni i to bez kontrole", rekao je Milović.

Milović je rekao da je na sastanku sa Kforom u Zvečanu bilo reči i o današnjim dešavanjima u mestu Banov Do kod Zvečana, gde su građani srpske nacionalnosti zaustavili kolonu Kfora u kojoj su bila dva vozila Euleksa.

Predsednik opštine Zvečan je rekao i da je Kfor obećao da neće pratiti vozila u kojima su albanski carinici. Srbi sa severa Kosmeta se protive da albanski carinici dođu na administrativne prelaze na severu Kosova i Metohije, Brnjak i Jarinje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.