Sarađivaću sa Kurtijem u nastojanju da se Kosovo pridruži EU i NATO

Izvor: B92, 21.Jan.2020, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sarađivaću sa Kurtijem u nastojanju da se Kosovo pridruži EU i NATO"

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je da od mandatara za sastav nove vlade u Prištini, očekuje da uskoro završi svoj posao.

Tači je za agenciju Blumberg iz Davosa, gde je bio na Svetskom ekonomskom forumu, rekao da će Kurtijem sarađivati, na, kako je naveo, "unapređenju nastojanja da se Kosovo pridruži >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU i NATO".

Tači je u ponedeljak Kurtiju, čiji je Pokret Samoopredeljenje pobedio na vanrednim parlamentarnim izborima 6. oktobra, dao 15 dana za formiranje nove vlade.

Razgovori o formiranju koalicije traju mesecima.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Očekujem da Kurti uskoro formira vladu

Izvor: Blic, 21.Jan.2020

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je da od mandatara za sastav nove vlade u Prištini, Aljbina Kurtija, očekuje da će uskoro završiti svoj posao.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.