Potvrđeno: Kazna za tzv. Kosovo

Izvor: B92, 29.Jun.2023, 13:35

Potvrđeno: Kazna za tzv. Kosovo

Kurti potvrdio da je Evropska komisija predstavila Evropskom parlamentu listu mera protiv tzv. Kosova.

Kosovski premijer je na sednici prištinske vlade rekao da je Evropska komisija mere predstavila u sredu i izneo tvrdnju da je Priština "najiskreniji i najstabilniji saveznik i partner" EU u regionu po "svojim evropskim vrednostima, demokratskim principima i dugoročnim interesima", prenosi Reporteri.

On je rekao da je Priština u nekim slučajevima bila kritična prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU, ali nikada cinična ili ogorčena, kao i da ceni podršku i pomoć Evropske unije proteklih godina.

Generalni direktor za susedstvo i pregovore o proširenju Jan Gert Kopman ranije ove nedelje najavio je mere koje će Evropska komisija predložiti protiv vlasti u Prištini zbog nepoštovanja zahteva za deeskalaciju na severu KiM.

Kopman je objasnio da te mere uključuju zamrzavanje rada tela u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, suspendovanje evropskih fondova za KiM i obustavljanje političkih kontakata sa vlastima u Prištini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.