Porodice udruženja kidnapovanih i ubijenih protiv šetnje do parlamenta tokom Parade ponosa

Izvor: Blic, 17.Sep.2015, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodice udruženja kidnapovanih i ubijenih protiv šetnje do parlamenta tokom Parade ponosa

Udruženje kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji upozorilo je danas pripadnike LGBT zajednice da im neće dozvoliti šetnju tokom Parade ponosa do Narodne Skupštine, jer je tu već duže vreme postavljen "Srpski zid plača", odnosno parole sa fotografijama kidnapovanih i ubijenih članova njihovih porodica.

Udruženje je saopštilo da su pozvali predsednika vlade, ambasadora ruske federacije Aleksandra Čepurina, predstavnike ministarstva unutrašnjih poslova i odbrane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gradonačelnika Beograda, boračke organizacije i porodice žrtava da u nedelju, 20. septembra, dođu ispred Narodne skupštne i obiđu zid plača.

Okupljanje građana i konferenciju za novinare najavili simbolično, po Rezoluciji u 12.44 ispred parlamenta.

Udruženje je istaklo da su porodice žrtava najobespravljeniji građani i upitali predstavnike LGBT zajednice, koja su to njihova prava ugrožena.

"Država je u obavezi da reši goruće probleme, jer je na žalost to pitanje života ili smrti za naše otete članove porodica. Tek kada se to reši možemo prihvatiti i shvatiti rešavanje ostalih pitanja i zahteva, pa i zahteva LGB zajednice", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.