Počelo suđenje Slađanu Trajkoviću u Prištini

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 10:30

Počelo suđenje Slađanu Trajkoviću u Prištini

U Osnovnom sudu u Prištini počelo je suđenje Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice.

Na današnjem ročištu bi trebalo da se pročita optužnica i da se nakon toga Trajković izjasni o krivici.

Kako je ranije rekao Trajkovićev branilac Dejan Vasić, odbrana će zahtevati da se ročište odloži jer optuženom i njegovom advokatu nisu dostavljeni dokazi koje je tužilac sakupio.

Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra, u južnom delu Kosovske Mitrovice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog optužbi za navodni ratni zločin, počinjen u okolini Vučitrna 1998. i 1999. godine.

On je do prošle godine bio pripadnik Kosovske policije, koju je napustio kada i svi Srbi sa severa južne Pokrajine, 5. novembra prošle godine, a pre stupanja u policijsku službu izvršene su sve njegove bezbednosne provere.

Porodica Slađana Trajkovića je već nekoliko puta održavala mirne proteste, zahtevajući da mu se omogući odbrana sa slobode, zbog lošeg zdravstvenog stanja. Oni tvrde i da on ne dobija adekvatnu terapiju za više hroničnih bolesti koje ima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Slađanu Trajkoviću Ročište odloženo za 11. septembar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2023

Ročište na suđenju Slađanu Trajkoviću, posle dvočasovne rasprave pred prištinskim Osnovnim sudom, odloženo je za 11. septembar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.