PETKOVIĆ MORAO DA KAŽE ISTINU: Koren mržnje prema Srbima je u njenoj glavi i duši

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 16:25

PETKOVIĆ MORAO DA KAŽE ISTINU: "Koren mržnje prema Srbima je u njenoj glavi i duši"

Srbija izazvala oružane sukobe sa Albancima na Kosovu i Metohiji, već da su rat započeli teroristi i ekstremisti OV

Albanci su punopravni građani Srbije i uživaju sva ljudska i građanska prava u skladu sa najvišim evropskim standardima, i tu činjenicu nemoguće je poništiti frazama o Srbiji kao dežurnom krivcu, a izgovore za nestručnost, korumpiranost i neefikasnost albanske političke elite na Kosovu nemoguće je tražiti u drugome, naveo je u saopštenju direktor Kancelarije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković je istakao da državni predstavnici Srbije, za razliku od albanskih političara u Prištini, dosledno ukazuju na neophodnost saradnje dva najveća naroda na Zapadnom Balkanu, "i naša politika je i na reči i na delu politika pružene ruke i pomirenja".

- Meljiza Haradinaj Stubla je još jednom pokazala da su albanski političari ti koji neprestano indukuju nestabilnost na Zapadnom Balkanu, gradeći konstantno i predano atmosferu omraza i neprijateljstva prema Srbima, Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću, kako bi prikrili svoje neuspehe i kriminalne radnje. Kada kaže da je za Srbe samo mrtav Albanac dobar Albanac, ona zapravo autoprojekcijom u sećanje priziva odnos albanskih ekstremista prema Srbima, jer politika etničke supremacije i fizičkog uništenja drugih naroda je plod fašističke velikoalbanske ideologije koja živi od Drugog svetskog rata do danas - naveo je on.

Bez dlake na jeziku uputila jasnu poruku!

Posted by Srbija Danas on Wednesday, June 10, 2020

Petković je ukazao da kod Srba ta vrsta neprijateljstva i mržnje prema Albancima ne postoji.

- Podsećam Haradinaj Stubla da nije K i njihovi politički inspiratori, i kao što su tada potpalili plamen sukoba, tako ga i danas održavaju u životu - kaže Petković.

Direktor Kancelarije za KiM navodi da Haradinaj Stubla ne treba razloge i izgovore za patološku mržnju prema Srbiji da traži u Srbima, "jer koren te mržnje je u njenoj glavi i duši, i nema nikakve veze ni sa Aleksandrom Vučićem, niti sa time kako se Srbija ophodi prema svojim građanima albanske nacionalnosti".

- Ne želim da poverujem da Haradinaj Stubla intimno veruje u nonsense koje izgovara, ali bez obzira šta o tome intimno misli, posledice njenih neodgovornih i šovinističkih istupa su jednako štetne i opasne - rekao je Petoković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.